Тирамису от „Сладката къща“

Често ще стрещате „Сладката къща“  или препратки към нея. Това е така, защото „Сладката къща“ е моята сбъдната мечта. Нашият семеен бизнес. Идеята за магазина беше на мама, но след време и двете разбрахме, че това е моето място. Без магазина не мога, макар че повече от година ме няма там. Скоро се връщам и ще ме виждате често там, ако сте ни киенти. А ако не сте, очакваме Ви и ще ми бъди приято да се запознаем.

Много хора са против кремовете на прах, блатовете на прах и вичко в сладкарсктовото което е на прах. Да  „прахчетата“ имат своите плюсове и минуси. Всеки сам може да прецени, какво да хапва и какво му харесва.

Крем „Тирамису“ се получава вълшебен. Аз имам и една малка тайна, която ще ви кажа – добавям Baileys.

Съдажание: Захар, сироп от глюкоза, растителна мазнина ( палмова, напълно хидрогенирана), мляко на прах, млечен протеин, модифицирано нишесте, желиращ агент – натриев алгинат, емулгатори: моно и диглицериди на мастните киселини, естери на оцетната киселина с мони и диглицериди на мастни киселини, стабилизатор – калиев фосфат, ароматизант – тирамису, оцветител – бета каротен.

 

Крем „Тирамису“

200 гр суха смес

500 мл прясно мляко

50/70 мл Baileys / Baileys Chocolate

С помощта на миксера на минимална скорост около 1 минута, след което избийте 4-5 минути на максимална скорост.

Сглобяването е лесно.

Потапяте бишкотите в кафето и редите в избраната от Вас форма. Върху тях слагате поръсвате какао след това ред крем и отново повтаряте. Завършвате с крем. Сглобеното Тирамису трябва да престой в хладилника за най-малко 4 часа в хладилника.Когато е готово поръсвате с какао.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *