Крем брюле с бял бъз

от Рали
0 Коментар
Крем брюле с бял бъз

Още помня първата ми хапка крем брюле. И да колкото и да беше завладяваща, то той не беше домашно приготвен.  Но онази вечер и онази първа харпа дадоха начало на една много голяма любов. Крем брюлето само по себе си не е никак труден за направа. Трябват ви няколко основни съставки и  малко търпение докато гоновият крем се охлади и е готов за консумация. 

Съставки

За 6 броя крем 

  •  60 мл сироп от бял бъз
  • 750 мл сладкарска сметана
  •  5 бр жълтъци
  • 100 гр захар + 1 ч.л за поръсване на всеки крем
  • 1 ч.л ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Комбинирайте сиропа от бял бъз и сметаната и ги оставете в хладилника докато следвате останалите стъпки. В друга купа разбийте заедно жълтъците и захарта за около 1 минута, докато се смесят добре. Включете фурната да загрява на 150°C.  Загрейте сметаната на среден огън до  80°C, като внимавате сметаната да не закипи.  Най-добре е да използвате термометър, но ако нямате такъв, ще разберете, че сметаната е достатъчно топла , когато започнат да се образуват мехурчета, не все пак не е завряла.

При непрекъсната разбъркване почнете да добавяте горещата сметана към жълтъците. Добавяте на тънка струя за около минута трябва да сте ги комбинирали. Добавете ванилията.  След това готовата смес изсипете в друга купа през сито, за да отцедите ако има парченца сготвени яйца.

Изсипете прецеденият крем в 6 купички за крем брюле.  Поставете ги в голяма тава и добавете горища вода в тавата да покрие поне 1 пръст от купичките.  Печете в продължение на 35-40 минути. Когато ги извадите от фурната ги оставете да изситанат на стайна температура. След това ги покрийте със свежо фолио и ги оставете да стегнат в хладилник за 4 до 6 часа. Кагота сте готови за сервиране поръсете всяка купичка с 1 ч.л захар и с горелка карамелизирайте захарта.

0 Коментар
0

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР